Beckham hangt schoenen aan de wilgen

16 mei 2013, 16:01   Bijgewerkt: 16 mei 2013, 16:09

De fraaie carrière van David Beckham zit er op. De 38-jarige middenvelder heeft besloten om na het huidige seizoen zijn schoenen aan de wilgen te hangen, zo bevestigt de Engelse voetbalbond. Het afgelopen half jaar speelde Beckham voor Paris Saint Germain, waarmee hij afgelopen weekend kampioen van Frankrijk werd.

Beckham maakte in 1992, op 17-jarige leeftijd, bij Manchester United zijn debuut in het profvoetbal. Bij de Engelse club ontwikkelde hij zich tot één van de iconen van het Europese voetbal. In zijn tien seizoenen op Old Trafford won Beckham onder meer zes landstitels, twee FA Cups, één Champions League en een WK voor clubteams.

In 2003 stapte Beckham over naar Real Madrid, waarmee hij ook de landstitel pakte. Na vier seizoenen in Spanje vertrok hij naar de Verenigde Staten, waar hij ging spelen voor Los Angeles Galaxy en twee keer kampioen van de Verenigde Staten werd. Tussendoor kwam de middenvelder twee keer op huurbasis uit voor AC Milan.

Beckham heeft 115 interlands achter zijn naam staan, maar was in dienst van de Engelse ploeg niet altijd even gelukkig. Op het WK 1998 werd hij met rood van het veld gestuurd in de wedstrijd tegen Argentinië, op het EK 2004 miste hij een penalty in de strafschoppenserie tegen Portugal. Het WK 2010 miste hij door een blessure.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen