Paris SG pas in slotfase verlost van Guingamp

31 augustus 2013, 19:01   Bijgewerkt: 31 augustus 2013, 23:19

Het loopt dit seizoen nog niet bepaald bij Paris Saint Germain. De op papier ijzersterke ploeg van coach Laurent Blanc speelde al twee keer gelijk en won vorige week moeizaam met 1-2 bij FC Nantes. Zaterdag werd thuis met 2-0 gewonnen van En Avant Guingamp, maar het ging opnieuw niet vanzelf.

Het verschil werd pas in de slotfase gemaakt. Adrien Rabiot opende in de 91ste minuut de score voor Paris SG, nadat Guingamp-keeper Mamadou Samassa de bal had losgelaten bij een vrije trap. Een minuut later bepaalde Zlatan Ibrahimovic de eindstand op 2-0. De Zweedse ex-Ajacied troefde Samassa in duel af op kracht.

De overwinning van Paris SG in het eigen Parc des Princes was wel verdiend, aangezien de ploeg de betere kansen kreeg. Al binnen één minuut raakte Ibrahimovic uit een vrije trap de paal en later in de eerste helft trof Thiago Silva de lat.

Kort daarna had Edinson Cavani een vrije doortocht naar het doel van Guingamp, maar de Uruguayaanse spits van 64 miljoen euro treuzelde te veel, waardoor het 0-0 bleef. In het tweede bedrijf kon Mustapha Yatabare namens Guingamp zo doorlopen naar het vijandelijke doel, maar hij stuitte op doelman Salvatore Sirigu.

Omdat het voetballend niet leek te lukken, probeerde Ibrahimovic met een schandalige schwalbe een strafschop te versieren. De arbiter trapte er echter niet in. Achteraf gezien niet erg voor Paris SG, aangezien de blessuretijd vruchtbaar bleek.

Gregory van der Wiel deed overigens het hele duel mee bij Paris Saint Germain.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen