PSV jaagt op eerste overwinning in België

Ger
7 augustus 2013, 15:56

PSV hoopt in Brussel een 2-0 voorsprong tegen Zulte Waregem over de streep te trekken in de derde voorronde van de Champions League. Een plaats in de play-offs lonkt nadrukkelijk, maar de statistieken spreken niet in het voordeel van de Eindhovenaren. De vier eerdere officiële wedstrijden op Belgische bodem gingen allemaal verloren.

In 1972 slikte PSV de zwaarste nederlaag tegen Lierse SK. In de achtste finales van de UEFA Cup werd met liefst 4-0 verloren. Aangezien de thuiswedstrijd een bescheiden 1-0 zege opleverde, was het toernooi voor de Brabanders daarmee ten einde. KV Mechelen bezorgde PSV eveneens een pak slaag. In de Europese Supercup van 1988, destijds een tweeluik, ging de Nederlandse winnaar van de toenmalige Europacup I in België met 3-0 onderuit. John Bosman scoorde twee keer voor Mechelen. Een week later kon PSV die schade in het Philips Stadion niet meer repareren (1-0).

Daarna was Anderlecht ook twee keer te sterk voor de ploeg uit Eindhoven. In 1991 zegevierden de Brusselaars voor eigen publiek met 2-0. De tweede ronde van het toernooi voor landskampioenen was ook het eindstation voor PSV, aangezien het duel in Nederland op 0-0 werd afgesloten. In 2000 won Anderlecht in de groepsfase van de Champions League met 1-0 in het eigen Constant Vanden Stockstadion. De Belgen gingen verrassend als groepswinnaar verder, voor nummer twee Manchester United. PSV, dat thuis ook nog eens met 2-3 verloor van Anderlecht, eindigde op de derde plaats.

PSV verschijnt woensdagavond opnieuw op het gras van het Constant Vanden Stockstadion. Het eigen Regenboogstadion van Zulte Waregem voldoet namelijk niet aan de Europese eisen. Als PSV erin slaagt de nummer twee van België uit te schakelen, loten de Eindhovenaren vrijdag in Nyon mee voor de play-offs. Het is nog afwachten of PSV dan een geplaatste status krijgt. Dat hangt af van Zenit Sint Petersburg, dat hoger staat op de UEFA-ranking. Als PSV ongeplaatst blijft, treft het in de laatste voorronde Arsenal, AC Milan, Schalke 04, Olympique Lyon of Zenit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen