Van Hanegem: "Ze zijn shirt Feyenoord niet waard"

Ger
5 augustus 2013, 11:01

Willem van Hanegem heeft geen goed woord over voor het optreden van Feyenoord bij PEC Zwolle (2-1). De oud-speler en -trainer van de Rotterdamse club ergerde zich vooral aan verdedigers Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi.

"Als je de competitie begint zoals de Feyenoorders deden, ben je dat mooie shirt niet waard. Ik ben vooral afgeknapt op het centrale duo achterin. Het is het duo dat in het Nederlands elftal dezelfde rol zou moeten spelen. Nou, dan gaan we mooi voor gek staan in Brazilië als die jongens zich niet snel verbeteren", aldus Van Hanegem in zijn column in het AD. "Ik heb het vaak voor Martins Indi opgenomen, maar die was verschrikkelijk slecht tegen Zwolle."

"Wat hebben die gasten in de voorbereiding met elkaar gedaan? Kan iemand me dat vertellen?", verzucht de oud-international. "In de slotfase verliest De Vrij een kopduel en Martins Indi Indi deed op voortreffelijke manier een etalagepop na: 2-1. Met die uitslag kwamen ze goed weg. Het had makkelijk 4-1 kunnen zijn. En waar was Pellè, vraag ik me af. Op kunstgras moet je hem maar niet meer laten voetballen, denk ik."

"Het ergst vind ik nog dat daar onze bondscoach straks last van krijgt. Het wordt, als we niet uitkijken, open huis achterin het Nederlands elftal. We noemen dit een opleidingsland in het voetbal, maar onze competities zijn te sociaal ingericht. We vragen te weinig, we trainen te weinig gericht en we zijn veel te snel tevreden over onszelf en onze spelers."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen