Ajax wil laten zien dat statistieken niets zeggen

6 oktober 2013, 11:08

Ajax staat zondagmiddag (12.30 uur) tegenover FC Utrecht, in de eigen Amsterdam ArenA. Met de Utrechters treft Ajax zonder twijfel een angstgegner, aangezien de Ajacieden de laatste zes wedstrijden (zowel uit als thuis) tegen de Domstedelingen niet wisten te winnen. De Amsterdammers willen maar al te graag een einde maken aan deze reeks.

Ajax-coach Frank de Boer zegt geen waarde te hechten aan de statistieken, alsook niet aan andere gegevens: "Een competitiewedstrijd nadat we midweeks tegen een Europese topclub speelden, de aftrap om half één en de tegenstander die FC Utrecht heet... Ik zit anders in elkaar. Wij streven ernaar vandaag te laten zien dat statistieken leuk zijn om over te praten, maar niks zeggen over het verloop van een wedstrijd die nog gespeeld moet worden.", aldus De Boer volgens Telesport.

De Boer beseft wel dat de status van Utrecht als angstgegner van Ajax in de hoofden van sommige Ajacieden rondzweeft: "Als je gevoelig bent voor statistieken en op de hoogte bent van de resultaten van Ajax in de afgelopen jaren, dan kan ik me voorstellen dat je als Ajax-fan niet zit te wachten op deze zondagmiddag."

Ajax speelt tegen Utrecht zonder Lerin Duarte en Niklas Moisander, die tegen AC Milan uitvielen met blessures. Mike van der Hoorn maakt hierdoor zijn opwachting tegen de club waarvoor hij vorig jaar speelde. De Utrechters moeten het onder meer stellen zonder Dave Bulthuis en Yoshiaki Takagi (allebei geschorst) en Edouard Duplan en Willem Janssen, die geblesseerd zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen