Galavertoning Bayern doet Guardiola 'heel goed'

3 oktober 2013, 08:26   Bijgewerkt: 3 oktober 2013, 11:16

Als voormalig coach van FC Barcelona weet Josep Guardiola wat het is om zijn team negentig minuten lang te zien domineren, ook in zware uitwedstrijden. Dat het hem ook met Bayern München binnen enkele maanden lukt om een Europese topclub als Manchester City met fraai voetbal van de mat te tikken, is voor hem een mooie verrassing. De Spanjaard was in zijn nopjes met het spel van zijn elftal.

"We zetten City, als we de bal niet hadden, telkens onder de druk. Op die manier moesten ze de lange bal spelen en konden wij vrij snel weer overnemen", zegt hij op UEFA.com over de strijdwijze van zijn ploeg. "Het doet me enorm goed om op zo'n manier te spelen tegen een grote club als Manchester City. Ik kom graag naar Engeland en het maakt me erg blij om dan zo'n wedstrijd op de mat te leggen."

"Dit team heeft in het verleden al laten zien waartoe het in staat is en deze wedstrijd is een vervolg daarop", vervolgt de Spaanse coach, die afgelopen zomer aantrad als opvolger van Jupp Heynckes. "We zijn allemaal verheugd dat we zo'n prestatie hebben neergezet in een uitwedstrijd tegen één van de beste clubs van Engeland. We moeten nu proberen om dezelfde dominantie op de mat te leggen in de volgende wedstrijd. We moeten keihard werken om onszelf te blijven verbeteren", stelt hij.

Bayern won met 1-3 bij City, maar die score had ook veel hoger uit kunnen vallen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen