Jansen: "Alles maakt dit een grote wedstrijd"

19 oktober 2013, 09:18

Zaterdagavond (20.45 uur) staat de eredivisietopper tussen FC Twente en Ajax op het programma. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een spannende wedstrijd. Ajax mist een aantal belangrijke spelers in de Grolsch Veste, maar zal er alles aan doen om de tukkers te onttronen als koploper. Twente-coach Michel Jansen hoopt dat zijn ploeg in eigen huis kan domineren.

Voor de thuisploeg is het bezoek van de Ajacieden de ultieme test, weet ook Jansen: “In deze thuiswedstrijd kunnen we laten zien dat we willen voetballen tegen Ajax. Zij willen net als ons de bal hebben en zijn gretig in de omschakeling. Net als FC Twente wil Ajax domineren in balbezit en mooi voetbal spelen. Het zijn geen ploegen die achterover kunnen leunen.”

Jansen denkt dat de wedstrijd rustig zal beginnen: “In topwedstrijden als deze zal het begin wat aftasten zijn, maar dit zal overslaan naar een wedstrijd waarin bepaald wordt wie het initiatief pakt en vooral ook wie het initiatief houdt.”

Voor de ploeg van Jansen wacht in ieder geval een mooie uitdaging. Bij een overwinning doet Twente zeer goede zaken en blijft het lijstaanvoerder in de Eredivisie: “We zijn negen wedstrijden op weg in de competitie en spelen tegen een club die ook bovenin meedoet. Dan is het ook nog Ajax. In een vol stadion, met alles eromheen en de media-aandacht maakt dit een grote wedstrijd.”

Jansen zag Dico Koppers overigens terugkeren van een blessure: “Iedereen is fit. Ook de internationals zijn goed teruggekeerd van de nationale selectie. Vanmorgen sloot Felipe Gutiérrez als laatste aan.”, aldus Jansen op het digitale thuis van de tukkers. De oefenmeester van Twente moet het overigens nog wel stellen zonder de geblesseerde Wout Brama, Sonny Stevens en Sander Boschker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen