Prachtgoals bezorgen Paris SG drie punten

19 oktober 2013, 18:56   Bijgewerkt: 19 oktober 2013, 21:11

Paris Saint Germain heeft de druk op AS Monaco opgevoerd. De ploeg van coach Laurent Blanc had zaterdag in het eigen Parc des Princes geen problemen met SC Bastia (4-0) en zette Monaco daarmee op drie punten achterstand. Zondag gaan de Monegasken nog wel op bezoek bij laagvlieger FC Sochaux.

Zlatan Ibrahimovic was de grote man bij Paris Saint Germain. De Zweedse oud-Ajacied zorgde er met twee doelpunten voor dat het binnen dertien minuten al beslist was. De openingstreffer was van wonderschone makelij. Hervin Ongenda bediende Ibrahimovic met een hakje en die rondde eveneens met de hak af.

Niet veel later tekende Ibrahimovic ook voor de 2-0. Dit maal kopte de goalgetter raak uit een vrije trap van Lucas. Zijn aanvalsmakker Edinson Cavani begon, net als Gregory van der Wiel op de bank, maar de Uruguayaan mocht direct na de pauze invallen en zorgde in de 63ste minuut voor de derde goal.

Ook deze treffer mocht er wezen. Cavani omspeelde twee man en schoot vervolgens vanuit een vrijwel onmogelijke hoek toch raak. Het leidde tot applaus van de inmiddels gewisselde Ibrahimovic op de bank, voor wie dacht dat het niet botert tussen de twee wereldspitsen. Uit een strafschop bepaalde Cavani de eindscore vlak voor tijd op 4-0. Van der Wiel was na de 3-0 ingevallen bij Paris SG.

Paris SG heeft na tien wedstrijden 24 punten, drie meer dan AS Monaco.