Cocu: "Kleine dingen bepalend voor winst"

6 november 2013, 15:22

PSV maakt een moeilijke periode door. Donderdagavond krijgt de ploeg van trainer Phillip Cocu de kans zich te bewijzen, wanneer Dinamo Zagreb op bezoek komt. Een overwinning is broodnodig om aanspraak te blijven maken op de huidige tweede plaats in groep B van de Europa League, die recht geeft op overwintering. Een mooie kans om een stap in de goede richting te zetten, denkt Cocu.

"Elke volgende wedstrijd is weer een mogelijkheid de dingen te laten kantelen", citeerde de officiële clubsite hem op het perspraatje, daags voor het duel. "Ik denk dat het vrij dicht bij elkaar ligt, de verschillen zijn niet heel groot. Kleine dingen zijn bepalend en of je de partij omzet in wist, of niet."

Zijn ploeg werd recent uitgeschakeld in de KNVB Beker. Ook in de competitie botert het niet: de laatste drie duels leverden slechts één puntje op. "We zijn met z'n allen bezig om goed te kijken naar wat we kunnen verbeteren. Iedereen is heel bereid en werkt keihard om wat we graag willen, voor elkaar te krijgen. Wedstrijden winnen geeft het lekkerste gevoel, dat geeft zelfvertrouwen. Onze doelstelling is om de volgende ronde te bereiken."

Hij bevestigde dat Jeroen Zoet en Karim Rekik afwezig zijn, naast de al langer geblesseerde Georginio Wijnaldum. "Karim is snel teruggekomen en heeft zaterdag een uur gespeeld. Dan moeten we niet het risico nemen om hem na een paar dagen weer te laten spelen, en een paar dagen later wéér. Zondag zal hij weer beschikbaar zijn." Stijn Schaars is daarentegen wel inzetbaar. Hij is voldoende hersteld van de blessure die hij tegen PEC Zwolle opliep, afgelopen zaterdag.

Tot slot reageerde Cocu op de noodverordening die de gemeente Eindhoven instelde, uit angst voor ongeregeldheden met de Dinamo Zagreb-aanhang. "Als alles uit de kast gehaald moet worden om de veiligheid te garanderen, is dat natuurlijk een slechte zaak voor het voetbal." De wedstrijd wordt donderdag om 19:00 uur afgetrapt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen