Maher tegen Dinamo eindelijk belangrijk voor PSV

7 november 2013, 20:52

In de Eredivisie wil het de laatste weken niet zo lukken voor PSV, maar internationaal ligt de ploeg prima op koers. Het won donderdag in eigen huis eenvoudig met 2-0 van Dinamo Zagreb en is daardoor al dicht bij een plek in de volgende ronde van de Europa League. Adam Maher zorgde in het Philips Stadion voor de 1-0, Ola Toivonen schoot via de benen van Jürgen Locadia de tweede treffer binnen.

Dat uitgerekend Maher PSV deze wedstrijd op het goede spoor zette, zal de club en de middenvelder bijzonder goed doen. De vijfvoudig Oranje-international werd in de zomer als grote aankoop binnengehaald, vlak nadat hij in de bekerfinale tussen AZ en PSV had aangetoond dat hij de klasse heeft om in zijn eentje topduels te beslissen.

De treffer van Maher was niet alleen fraai- hij stond aan het eind van een zelf opgezette combinatie met Luciano Narsingh- maar ook bijzonder. Het was namelijk het eerste doelpunt van de aanvallende middenvelder in Eindhovense dienst. De kop is er wat dat betreft nu eindelijk af voor Maher en dat kan voor hem misschien net het zetje in de juiste richting zijn dat hij nodig had.

De treffer van Toivonen betekende de definitieve beslissing is de vrij gezapige wedstrijd, waarin PSV simpelweg veel te goed was voor het povere Dinamo. De Kroaten zijn door deze nederlaag al kansloos voor een plek in de volgende ronde, voor PSV is overwintering daarentegen dichtbij. Het kan de klus over drie weken, uit bij Ludogorets, klaren. Lukt dat niet, dan krijgt de ploeg van Cocu op de laatste speeldag thuis tegen Chornomorets Odessa nog een kans.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen