De Winter: "Geduld is heel erg op de proef gesteld"

13 december 2013, 09:52

Yves De Winter, de reservedoelman van AZ, mocht donderdagavond eindelijk eens opdraven voor het eerste elftal van de Alkmaarders. Na anderhalf jaar geduld te hebben gehad, boekte De Winter met AZ een 2-2 gelijkspel bij het PAOK Saloniki van trainer Huub Stevens.

“Mijn geduld is heel erg op de proef gesteld”, zegt De Winter na afloop van het duel op de officiële website van AZ. De sluitpost staat sinds de zomer van 2012 in Alkmaar onder contract, maar de wedstrijd tegen PAOK was pas zijn eerste duel voor AZ. Dit knaagde wel eens aan de doelman, zo geeft hij aan: “Het ergste voor mij was dit seizoen de bekerwedstrijd tegen Achilles. Veel reserves mochten toen spelen, maar ik kreeg die kans toen niet. Dat was jammer. Het is heel mooi dat ik nu alsnog gedebuteerd heb. Achteraf is dit veel mooier.”

AZ leek donderdag lange tijd af te stevenen op een 1-2 zege, maar een doelpunt van Stelios Pozoglou betekende de gelijkmaker van de Grieken. “Die goal verpest het”, zegt een teleurgestelde De Winter. “Tijdens de slotfase had ik al een paar reddingen gemaakt, waardoor ik dacht: nu is de wedstirjd wel binnen. En dan gaat-ie er dus toch nog in… Door die laatste tegengoal kan ik niet zeggen dat mijn avond geslaagd is. Die goal verpest het echt. Ik geef deze avond alles bij elkaar een zes en een half.”

Desalniettemin was De Winter blij dat hij donderdag onder de lat mocht staan: “Ik hoorde afgelopen week in Alkmaar al geluiden dat ik wel eens kon gaan spelen tegen PAOK. Het was echter nog niet zeker, ik moest dus afwachten tot het definitief werd. En dat gebeurde gelukkig. Als ik er nu niet in had gestaan, weet ik niet hoe ik gereageerd zou hebben. Dan was ik heel ontgoocheld geweest. Achteraf is dit een veel mooiere wedstrijd dan tegen Achilles.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen