Matchfixing-perikelen nemen hevig toe in Engeland

8 december 2013, 14:58

In Engeland zijn er drie spelers gearresteerd, nadat een oud-speler van Portsmouth tegen een undercover verslaggever heeft gezegd dat hij betrokken was bij de manipulatie van voetbalwedstrijden. Het gaat om de Nigeriaan Sam Sodje, die onder meer omschreef hoe hij een tegenstander sloeg in een wedstrijd, in ruil voor zeventigduizend pond.

Nadat vorige maand al bekend werd gemaakt dat de opsporingsinstantie NCA  onderzoek doet naar matchfixing in lagere Engelse divisies, lijkt het er nu dus op dat ook de hoogste niveaus vervuild zijn door de manipulatie van wedstrijden door spelers. Het uitspreken van de betrokkenheid in omkoping door Sodje werd gepubliceerd in The Sun.

Sodje stelde invloed te kunnen uitoefenen op alle niveaus in Engeland. Daarnaast zou het zelfs bereid zijn om gebeurtenissen op het WK te manipuleren. De viervoudig Nigeriaans internationaal zou beelden hebben laten zien van de rode kaart die hij als speler van Portsmouth kreeg. “Daar heb ik zeventigduizend pond voor gekregen. Er stonden een boete van tienduizend pond en een schorsing van zes wedstrijden tegenover", zei Sodje, die zei dat hij voor een andere speler regelde dat hij dertigduizend pond kreeg voor het halen van een gele kaart.

Portsmouth laat weten dat het ‘gechoqueerd en teleurgesteld’ is in de gebeurtenissen rondom de voormalig werknemer van Pompey. “Als deze beweringen op de waarheid berusten, dan zijn we extreem geschokt. Matchfixing, in iedere vorm, beschadigt het hart en de integriteit van het spel”, aldus Colin Farmery, woordvoerder van Portsmouth.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen