'Milan-directeur naar Brazilië voor gesprek met Seedorf'

25 december 2013, 11:47

Sky Sport Italia meldde vorige week al dat Clarence Seedorf een voorcontract heeft getekend om hoofdcoach van AC Milan te worden. Dat werd in San Siro ontkend, maar het lijkt er nu toch op dat i Rossoneri zaken gaan doen met de 37-jarige Nederlander. Volgens La Gazzetta dello Sport reist vicepresident en algemeen directeur Adriano Galliani woensdag af naar Brazilië voor een ontmoeting met de Botafogo-speler.

Het lijkt een open deur om te stellen dat Massimiliano Allegri bezig is aan zijn laatste seizoen als hoofdcoach van AC Milan. Onder zijn leiding werd de topclub uit de modestad in 2011 nog kampioen van Italië, maar sindsdien gaat het steeds minder. AC Milan sluit, na de nederlaag tegen stadsrivaal Internazionale, het kalenderjaar af als nummer dertien van de Serie A. In de Champions League werd met de hakken over de sloot, na een 0-0 gelijkspel tegen Ajax, een plek in de achtste finales veiliggesteld.

Dat was voldoende voor Allegri om in het zadel te blijven, maar voor komende zomer is de verwachting dat hij alsnog zien biezen kan pakken. Seedorf heeft de beste papieren om hem op te volgen. De middenvelder maakte als speler tien jaar furore in San Siro en Barbara Berlusconi, de dochter van voorzitter Silvio, ziet in hem de perfecte nieuwe hoofdtrainer. De voormalig Oranje-international is evenwel niet de enige kandidaat. Ook Cesare Prandelli, de huidige bondscoach van Italië, zou in beeld zijn bij AC Milan. Maar gezien de geplande ontmoeting tussen Galliani en Seedorf lijkt onze landgenoot een streepje voor te hebben.

Overigens zal Galliani in Brazilië vermoedelijk ook om de tafel gaan met Santos FC. De Braziliaanse club is geïnteresseerd in spits Robinho. De Braziliaanse aanvaller is geen vaste waarde bij AC Milan en dus is de kans groot dat de Italianen zullen meewerken aan een transfer. Zeker omdat ze van het binnengekomen geld dan Radja Nainggolan kunnen losweken bij Cagliari. De Belgische middenvelder is een dragende kracht bij de eilandbewoners en AC Milan lijkt een speler als hij goed te kunnen gebruiken. Het verschil tussen vraag en aanbod zou bijna zijn overbrugd, maar ook koploper Juventus heeft een oogje op Nainggolan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen