Standard vloert Been, Vd Brom gedeeld tweede

15 december 2013, 16:52   Bijgewerkt: 15 december 2013, 22:26
Standard vloert Been, Vd Brom gedeeld tweede

Standard Luik heeft geen fout gemaakt in de negentiende speelronde van de Belgische Pro League. De Waalse ploeg won zondag op het eigen Sclessin met 3-1 van het KRC Genk van trainer Mario Been. Na een bloedeloze eerste helft wisten de Rouches in een tijdsbestek van zeventien minuten uit te lopen naar een 3-0 voorsprong, waardoor de eretreffer van Genk er niet toe zou doen.

Er viel voor de theepauze zeer weinig te beleven, maar na rust ontbrandde het duel flink. Paul-José Mpoku en Geoffrey Mujangi Bia (tweemaal) bezorgden een wervelend Standard binnen zeer korte tijd een 3-0 voorsprong. De treffer van Steven Joseph-Monrose zou alleen nog voor de statistieken zijn.

Door de zege komt Standard op 44 punten. Daarachter volgen drie teams met veertig punten: Anderlecht, Zulte Waregem en Club Brugge. Anderlecht won de lastige uitwedstrijd tegen AA Gent met 1-2. Herve Kage bracht de thuisclub, waar de Nederlander Sergio Padt het doel verdedigde, in de 25ste minuut aan de leiding. In het laatste half uur stelde Anderlecht orde op zaken.

De ploeg van trainer John van den Brom genoot tot dat moment een veldoverwicht, maar wist dat lange tijd niet in de score uit te drukken. Uiteindelijk herstelde Massimo Bruno uit een strafschop, alles behalve een zekerheidje bij paars-wit, het evenwicht. Een kwartier voor tijd kopte Aleksandar Mitrovic de 1-2 tegen de touwen. Anderlecht, met Demy de Zeeuw en Bram Nuytinck als invallers, gaf die voorsprong niet meer uit handen.

Zulte Waregem had tegen Lierse SK, waar coach Stanley Menzo Arjan Swinkels in de basis liet beginnen, een makkelijke avond. Door doelpunten van Jens Naessens en Raphael Caceres (2) werd het 3-0. Ook Club Brugge leek te gaan winnen. Trainer Michel Preud'homme (ex-FC Twente) zag zijn team op visite bij Charleroi voor rust een 0-2 voorsprong nemen door goals van Waldemar Sobota en Maxime Lestienne. In het tweede bedrijf kwam Charleroi echter terug tot 2-2. David Pollet bracht de spanning terug, oud-Vitessenaar Onur Kaya had met een mooie vrije trap het slotakkoord.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen