Conte 'gematigd tevreden' na cruciale zege op Roma

6 januari 2014, 07:00

Juventus won zondagavond de Serie A-topper tegen AS Roma met 3-0, waardoor De Oude Dame het gat met de nummer twee uit Rome vergrootte tot acht punten. Antonio Conte, de coach van Juventus, is ‘gematigd tevreden’ met de tiende zege op rij.

De keuzeheer legt uit waarom hij zo nuchter reageert op de belangrijke zege: “Ik ben slechts gematigd tevreden, totdat we onze doelen daadwerkelijk bereikt hebben. Het is een springplank, maar er is nog niets definitief. We moeten met beide benen op de grond blijven staan”, geeft Conte aan. “Er is nog een hele seizoenshelft te gaan en daarin zullen we het goed moeten doen.”

Toch zit Juventus, met het grote verschil van acht punten ten opzichte van achtervolger Roma, in een zetel. “De marge van acht punten is belangrijk, maar we moeten ons geen illusies maken, aangezien dat onze concentratie kan verminderen. Dan zouden we in problemen kunnen komen. Er kan nog van alles gebeuren. Laten we niet vergeten dat Roma haar eerste tien wedstrijden won.”

Over de ontwikkeling van zijn ploeg is Conte overigens meer dan tevreden: “Ik ben verrast over onze groei, in termen van tactiek en mentaliteit. Op deze vlakken boeken we echt veel progressie. Vergeet niet dat teams ons nu kennen en weten wat onze sterkten en zwakten zijn. Dat houdt in dat we hart moeten werken om onze zwakten te verbeteren en onze sterkten te behouden”, aldus de Juventus-coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen