Seedorf bevestigt: "Ik word trainer van Milan"

14 januari 2014, 16:35   Bijgewerkt: 14 januari 2014, 17:25

Wat maandag al duidelijk werd, is nu definitief: Clarence Seedorf wordt de nieuwe trainer van AC Milan. De 37-jarige Nederlander bevestigde dinsdag tijdens een persconferentie in het Estádio Olimpico João Havelange in Rio de Janeiro, de thuishaven van zijn huidige club Botafogo, dat hij in dienst treedt bij de Italiaanse club. Dit betekent dat zijn actieve carrière er per direct op zit. "Ik ga stoppen, na 22 jaar. Het was geen eenvoudige beslissing, maar ik ben tevreden over hetgeen ik als speler bereikt heb", sprak hij.

Seedorf voegde er aan toe dat hij, zoals verwacht, overeenstemming bereikt heeft met Milan. "Ik word de nieuwe trainer van AC Milan", zei de Nederlander. "Ik wil al mijn vrienden bij Botafogo bedanken voor de prachtige periode hier. Mijn wens is dat de club zich de komende jaren op alle vlakken blijft ontwikkelen. De ervaring die ik hier opgedaan heb, zal me helpen in deze volgende stap van mijn carrière. Dank, allemaal."

Seedorf wordt bij AC Milan de opvolger van Massimiliano Allegri, die na een reeks teleurstellende resultaten moest vertrekken uit San Siro. Als speler stond Seedorf tien jaar, tussen 2002 en 2012, onder contract in Milaan. Met de club won hij onder meer twee keer de Champions League en werd hij twee keer landskampioen. In de zomer van 2012 stapte hij over naar Botafogo, waarvoor hij de afgelopen anderhalf jaar speelde.

De komst van Seedorf werd maandagavond al aangekondigd door diverse media. Het wachten was vanaf dat moment alleen nog op een bevestiging van de Nederlander. Seedorf zit mogelijk komende zondag, als AC Milan het om 20.45 uur voor eigen publiek opneemt tegen Hellas Verona, al voor het eerst op de bank.

Het is voor het eerst in de historie dat een Nederlander als coach aan de slag gaat in de Serie A. Hij heeft met voorzitter Silvio Berlusconi een akkoord bereikt over een contract voor 2,5 jaar, tot de zomer van 2016. "Tegen hem kon ik geen 'nee' zeggen", aldus Seedorf, die een uitstekende band heeft met de Milan-preses.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen