Bayern met man meer te sterk voor Arsenal

19 februari 2014, 22:47   Bijgewerkt: 19 februari 2014, 23:17

Bayern München heeft woensdag goede zaken gedaan op bezoek bij Arsenal. De Duitsers hadden het in Londen aanvankelijk lastig tegen de nummer twee van de Premier League, maar na een rode kaart voor Arsenal-doelman Wojciech Szczesny kwam de thuisclub er niet meer aan te pas. In de tweede helft liep Der Recordmeister vervolgens uit naar een 0-2 zege, waardoor Arsenal kansloos lijkt voor het halen van de kwartfinales van de Champions League.

Er viel, zeker in de eerste helft, genoeg te genieten in het Emirates Stadium. Arsenal kwam fel uit de startblokken en kreeg in de beginfase de beste kansen. Al na negen minuten kregen de Gunners zelfs een strafschop na een overtreding van Jerome Boateng op Mesut Özil. De Duitser ging vervolgens zelf achter de bal staan, maar schoot oog-in-oog met jeugdvriend Manuel Neuer veel te slap in. Zijn landgenoot redde eenvoudig en behoedde Bayern even later opnieuw voor een achterstand met een knappe redding na een schot van Alex Oxlade-Chamberlain.

Bayern kroop vervolgens iets meer uit haar schulp en kreeg in de 38e minuut ook een strafschop. Arjen Robben, die de negentig minuten vol maakte bij Bayern, werd door Szczesny onderuit geschoffeld. Het was alweer de derde penalty die de Nederlander versierde deze Champions League-jaargang. De Poolse doelman mocht bovendien inrukken met rood en werd vervangen door zijn landgenoot Lukasz Fabianski. David Alaba nam vervolgens plaats achter de bal, maar raakte de buitenkant van de paal.

Het verzet van de tien van Arsenal is na het ontstaan van de ondertalsituatie gebroken. Bayern tikt de bal rustig rond op de helft van Arsenal, maar komt aanvankelijk niet tot grote kansen. Robben is met een rollertje op de paal nog het dichtst bij een doelpunt, voordat uitblinker Toni Kroos de bezoekers met een prachtige krulbal op voorsprong zet. De spelmaker krijgt de bal van Philipp Lahm en krult die buiten het bereik van Fabianski in de korte hoek. In de slotfase beslist invaller Thomas Müller de wedstrijd. De vleugelspeler loopt goed vrij en kopt al duikend een schitterende assist van opnieuw Lahm binnen. Kroos raakte tenslotte ook nog de paal, maar het blijft bij 0-2.

Door de nederlaag lijken de kwartfinales van de Champions League voor Arsenal al zo goed als onhaalbaar, terwijl Bayern München een eerste stap zet in de richting van titelprolongatie in het belangrijkste Europese bekertoernooi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen