Galatasaray knokt zich naar gelijkspel tegen Chelsea

26 februari 2014, 22:40

Galatasaray heeft laten zien dat de stunt tegen Juventus, ruim twee maanden geleden in een besneeuwd Istanbul, geen toevalstreffer was. Ook in de achtste finale tegen Chelsea sleepte de Turkse ploeg een verdienstelijk resultaat uit het vuur. Het werd 1-1, waardoor de ploeg van Wesley Sneijder allesbehalve kansloos is voor de return op Stamford Bridge. Deze staat gepland voor 18 maart.

Vier punten had Galatasaray pas verzameld in de Champions League, toen Juventus half december op bezoek kwam. Vier punten uit vijf wedstrijden, waarvan drie behaald tegen het kleine FC Kopenhagen. Normaliter zou een dergelijke score nooit genoeg zijn om zicht te houden op Europese overwintering, maar Galatasaray had geluk dat Juventus er een potje van maakte. De kampioen van Italiaan stond na vijf duels op zes punten en dus was er, met de onderlinge wedstrijd in Istanbul voor de boeg, nog van alles mogelijk. In dat zesde duel hielpen de omstandigheden Galatasaray een handje. Het sneeuwde en door de barre omstandigheden was goed voetbal onmogelijk. Galatasaray won door een laat doelpunt van Wesley Sneijder met 1-0 en vierde dit succes opgepaste wijze, namelijk door een duik te nemen in de sneeuw naast het veld.

Maar waar de eerste helft volledig voor Chelsea was, was het na rust andersom. Galatasaray had wat tactische wijzigingen doorgevoerd en omdat Chelsea de 0-1 voorsprong wel prima leek te vinden, begon het duel langzaam te kantelen. Een bal op de paal van aanvoerder Selçuk Inan vormde het waarschuwingsschot, de trekker werd enkele minuten later overgehaald door Aurelien Chedjou. De Ivoriaan kon een hoekschop van dichtbij achter Chelsea-keeper Petr Cech tikken. Deze treffer zorgde voor vreugde op de tribunes en optimisme bij Galatasaray, dat nu in ieder geval naar Stamford Bridge kan reizen in de wetenschap dat één doelpunt voldoende kan zijn om na Juventus ook Chelsea uit het miljoenenbal te knikkeren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen