Hateboer: "Mag tevreden zijn over mijn eigen spel"

13 februari 2014, 11:29

Erwin van de Looi opteerde woensdag in de thuiswedstrijd tegen FC Twente (1-1) voor een aantal mutaties in de startformatie van FC Groningen. Zo kreeg de twintigjarige Hans Hateboer de voorkeur boven Giliano Wijnaldum, waarover coach Van de Looi de afgelopen tijd niet tevreden was. Hateboer deed van zich spreken met een assist. De jongeling bestreek de rechterkant zoals Bruno Silva dat ook deed in zijn Groningen-tijd.

De wedstrijd was amper onderweg, of Hateboer had al een assist achter zijn naam staan. Krisztián Adorján knikte de voorzet van de jonge rechtsachter achter doelman Nick Marsman. "Ik wist ook niet dat ik zo`n goede voorzet had," grapt Hateboer op de officiële website van Groningen. "Ik heb nog niet zo vaak rechtsback gestaan en als centrale verdediger kom je toch niet zo vaak in de positie om een voorzet te geven."

Hateboer speelde met veel drive en kende, net als zijn teamgenoten, een voortvarende start tegen de Tukkers: "We hadden afgesproken vanaf het begin gas te geven en dat hebben we ook gedaan. Ik denk dat ik tevreden mag zijn over mijn eigen spel. Niet alles ging goed, maar daar moet ik van leren. Ik had nog kunnen scoren en dacht 'zo hard mogelijk', maar de kans was te moeilijk", aldus Hateboer, die werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd: "Dat ik Man of the Match word, is natuurlijk heel leuk. Je leeft toch naar zo`n wedstrijd toe, het basisdebuut in eigen stadion. Met de zenuwen viel het wel mee, ik had hier zondag al een helft gespeeld en had bij RKC uit al eens in de basis gestaan. Het was gezonde spanning."

De jongeling hield gemengde gevoelens over aan het gelijkspel, aangezien beide ploegen de nodige kansen hadden om de wedstrijd te beslissen: "Als je naar de kansen kijkt, hadden we misschien verdiend om te winnen, maar voor het zelfde geld was hij aan de andere kant gevallen. Ze speelden op gegeven moment met vier spitsen en speelden alles of niets. We werden soms teruggedrongen, maar dat had ook met de kwaliteit van FC Twente te maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen