Mourinho: "Chelsea geen favoriet voor CL-winst"

25 februari 2014, 14:58

Chelsea maakt een uitstekend seizoen door en staat aan kop in de Premier League, één van de beste competities van Europa. Maar dat maakt de ploeg nog geen favoriet voor winst van de Champions League, vindt coach José Mourinho. Hij is bescheiden over de kansen van zijn team in het miljoenenbal.

"We zijn geen favoriet, er zijn vier of vijf teams die meer kans hebben", zei de Portugees tijdens zijn perspraatje in aanloop naar de wedstrijd tegen Galatasaray, woensdag in Istanbul. In Turkije hoopt Chelsea een eerste stap te zetten richting de kwartfinale. "Deze ronde is heel belangrijk", vindt de coach. "Als je eenmaal in de kwartfinale staat, is alles mogelijk. Zelfs voor teams die niet tot de absolute favorieten behoren. Ik heb deze Champions League twee keer gewonnen en beide keren was mijn team vooraf niet de uitgesproken favoriet."

Mourinho hoopt dat zijn ploeg in Istanbul al afstand kan nemen van Galatasaray. "We spelen om te winnen, maar weten dat Galatasaray een sterke ploeg is met veel aanvallende kwaliteiten. Ze hebben veel doelpuntenmakers in de ploeg en zelfs op de bank, zoals Bulut. Maar we spelen zoals we altijd doen, namelijk voor de winst."

Bij Galatasaray speelt Didier Drogba, de man die Chelsea in 2012 de Champions League-winst bezorgde. De Ivoriaan heeft nog altijd een uitstekende band met Mourinho, de man die hem naar Stamford Bridge haalde. "Het is raar om nu tegen hem te spelen, maar dat moeten we proberen te vergeten", zegt Mourinho. "Vorig jaar maakte Galatasaray het Real Madrid erg lastig en sindsdien zijn ze alleen maar sterker geworden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen