Xabi Alonso: "Rood voor Ronaldo overdreven"

3 februari 2014, 10:37

Real Madrid kreeg zondag de kans om FC Barcelona voorbij te gaan op de ranglijst en op één punt van koploper Atletico Madrid te komen, maar de Koninklijke leed puntenverlies op bezoek bij Athletic de Bilbao: 1-1. Sterspeler Cristiano Ronaldo maakte de negentig minuten niet vol, hij werd met rood van het veld gestuurd. Xabi Alonso vond het wegsturen van de aanvaller niet terecht.

"Het was geen agressie", oordeelt de middenvelder op de clubsite. "Ronaldo's rode kaart was overdreven. Zijn tegenstander maakte er meer van dan het was en de arbiter werd beïnvloed door het publiek. Dit komt vaker voor, het is niets nieuws. Het was niet verstandig van Cristiano, maar ook geen rode kaart. Dat werkte ons tegen." Het resultaat was een domper voor Real, benadrukt Alonso: "We kwamen hier met de intentie om te winnen en het was een goede kans om onze concurrentie pijn te doen, maar we wisten dat dit een moeilijke wedstrijd was."

De ervaren Spaanse international kon echter wel leven met de puntendeling. "Het was een terecht resultaat. Het was een goede en intense wedstrijd en de scheidsrechter maakte een paar fouten. Het is jammer dat we gelijkspelen na de voorsprong, maar het was lastig. In de eerste helft hadden we moeite om de bal in de ploeg te houden en onder de druk uit te komen. In de tweede helft waren we beter en kregen we meer kansen. Het bleek lastig om een tweede te maken na hun gelijkmaker, maar we hebben het goed gedaan met een man minder."

Door de nederlaag van Barcelona en de remise van Real gaat Atletico aan de leiding in Spanje. De ploeg van trainer Diego Simeone heeft 57 punten, drie meer dan de andere twee titelkandidaten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen