Mourinho: "Chelsea terug waar het hoort"

19 maart 2014, 09:02

Een jaar nadat het als titelverdediger bleef steken in de groepsfase, heeft Chelsea de laatste acht van de Champions League weer bereikt. In de achtste finale van het miljoenenbal rekende de ploeg dinsdag af met Galatasaray (2-0), tot tevredenheid van coach José Mourinho.

De plek in de kwartfinale past bij de status van Chelsea, vindt de Portugees. "We zijn een Champions League-club en nu zitten we bij de laatste acht, de beste acht clubs van de wereld. De spelers verdienen het om hier te staan", stelt de eigenzinnige manager in gesprek met de BBC. Vorig seizoen, nadat het uitgeschakeld werd in de groepsfase van de Champions League, won Chelsea de Europa League. Na de CL-zege van 2012 ligt Chelsea dus nog op koers voor een derde Europese trofee op rij. "Om na de Europa League-winst nu weer in de kwartfinale van de Champions League te staan is belangrijk voor de club en belangrijk voor de spelers."

De kans is groot dat Chelsea, na de uitschakeling van Arsenal en Manchester City, de enige Engelse club bij de laatste acht van de CL wordt. Manchester United kan de kwartfinale ook nog halen, maar moet dan vanavond (woensdag) met ruime cijfers winnen van Olympiakos. In Griekenland verloor Man United met 2-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen