Sparta-coach Kruys: "Geen klik met de groep"

16 maart 2014, 09:47

Bij Sparta gaat het dit seizoen van kwaad tot erger. De gewezen titelkandidaat ging zaterdag voor de zesde keer op rij in eigen stadion onderuit. Almere City FC won door een laat doelpunt van Ricardo Kip met 0-1 op Het Kasteel. Sparta, dat maar één punt pakte uit de laatste zes duels, staat nu twaalfde op de ranglijst.

Coach Gert Kruys, eind december aangesteld als opvolger van Adrie Bogers, erkent bij RTV Rijnmond dat hij het lastig heeft bij de Rotterdamse club. "Op dit moment klikt het niet met de groep", luidt zijn eerlijke conclusie. Aan een vertrek denkt hij echter niet. "Ik ga echt niet stoppen. Het is in de huidige situatie gewoon moeilijk om bij Sparta te werken, dat geldt voor iedere trainer. Nogmaals: ik ben overtuigd dat het straks beter gaat."

Kruys stelt dat de gifbeker blijkbaar tot de laatste druppel leeg moet. "Zo erg heb ik het nog niet meegemaakt. Vandaag verliezen we ook weer in de laatste minuut. De gifbeker lijkt nog steeds niet leeg. Het is heel erg teleurstellend dat we weer geen punten pakken." Volgens hem knokt Sparta, dat door een behaalde periodetitel al geplaatst is voor de nacompetitie, vooral tegen zichzelf. "Iedereen wil graag, maar het lukt niet. Die tegengoal in de laatste minuut is exemplarisch voor de situatie waarin we nu zitten. Het hoort er schijnbaar bij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen