Guardiola: "Stappen gemaakt op gebied van teamspirit"

17 april 2014, 10:04

Arjen Robben onderstreepte woensdagavond nog maar eens dat hij in uitstekende vorm verkeert. De buitenspeler had met twee assists een belangrijk aandeel in de 5-1 bekerzege over 1. FC Kaiserslautern. Bayern München mag zich door de overwinning in de halve finale gaan opmaken voor de finale tegen Borussia Dortmund.

Kaiserslautern speelt een divisie lager dan Bayern, maar weerde zich kranig tegen de recordkampioen. Dat vond trainer Josep Guardiola ook. "Ze speelden vanaf het begin zeer moedig", zegt de coach op de clubsite. "We hadden problemen in balbezit. We hebben stappen gemaakt op het gebied van onze teamspirit. Ik ben trots op hoe we hebben gestreden."

Robben voelt zich als een vis in het water in het Duitse bekertoernooi. De Nederlander was direct betrokken bij 22 doelpunten in slechts zeventien wedstrijden. Tegen de eersteklasser leverde de international twee assists binnen een half uur. "Die vroege goals hebben ons goed gedaan", vindt middenvelder Toni Kroos. "Daarvoor zaten we nog niet echt goed in het duel. Daarna werd het beter en speelden we vrijer. Ik kijk uit naar de finale."

De eindstrijd tegen Dortmund zal op 17 mei in Berlijn worden gespeeld. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen