Manchester United laat tanden zien tegen Bayern

1 april 2014, 22:40

Het zou een makkie voor Bayern worden, een soort walk-over. Maar de kersverse kampioen van Duitsland is, in de jacht op een plek in de halve finale van de Champions League, nog niet van Manchester United af. De heenwedstrijd, op Old Trafford, eindigde dinsdag in een 1-1 gelijkspel.

Iedereen in Engeland wist het zeker, in aanloop naar de wedstrijd tegen Bayern München: Manchester United had geen schijn van kans. 'Mission Impossible' kopte de ene krant, de ander benadrukte dat alleen een wonder de Engelse ploeg kon redden. Niet zo gek, want geen enkele ploeg maakt dit seizoen zo veel indruk als Bayern München. Het is al kampioen van Duitsland en verloor in de nationale competitie niet één keer. Overal waar Bayern komt, laat het een spoor van vernieling achter. Als de Beierse machine van coach Josep Guardiola draait, is er geen houden aan.

En daar tegenover stond dus Manchester United, het hele seizoen al het lachertje van het Engelse voetbal. Sinds Sir Alex Ferguson afgelopen zomer het roer overdroeg aan David Moyes, brokkelde het tot voor kort zo machtige imperium van de Engelse club stukje bij beetje af. In de competitie staat de ploeg zevende, kwalificatie voor de Champions League in het seizoen 2014/2015 is al uit beeld. De afgelopen weken kreeg het op eigen veld nog keihard klop van Liverpool (0-3) en Manchester City (0-3). Ook in de Champions League ging het bijna mis, maar door drie goals van Robin van Persie werd Olympiakos in extremis verslagen. Uitgerekend Van Persie was er tegen Bayern echter niet bij, de Nederlander staat aan de kant met een knieblessure.

Wat Welbeck niet voor elkaar kreeg, namelijk een geldig doelpunt produceren, lukte verdediger Nemanja Vidic na de pauze wel. De Servische verdediger kopte een voorzet van Wayne Rooney fraai raak en zette het Theatre of Dreams, zoals Old Trafford genoemd wordt, daarmee in vuur en vlam. Wat onmogelijk leek, namelijk Bayern verslaan, leek ineens te gaan gebeuren. Bastian Schweinsteiger voorkwam dat echter, hij bracht de Duitsers twintig minuten voor tijd op gelijke hoogte. Na goed werk van invaller Mario Mandzukic kon de middenvelder van dichtbij binnenschieten. De wedstrijd eindigde hierdoor in 1-1, een resultaat waar Bayern met een return in München voor de boeg niet rouwig om zal zijn. Maar ook Manchester United zal niet ontevreden zijn met de uitgangspositie. Niets is onmogelijk, bleek dinsdag op Old Trafford. En over acht dagen in München ontbreekt sterkhouder Bastian Schweinsteiger bij Bayern, hij kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart.

AZ - Ajax: Win 20 keer je inzet als er gescoord wordt!

AZ - Ajax: Win 20 keer je inzet als er gescoord wordt!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen