Bondscoach Wilmots opteert voor centrale rol De Bruyne

26 mei 2014, 11:01

Vanavond (maandag) speelt België in de Cristal Arena van KRC Genk de oefeninterland tegen Luxemburg. Het is het eerste duel van een serie van vier oefenwedstrijden, die de Rode Duivels willen aangrijpen om zich optimaal voor te bereiden op het WK in Brazilië.

Zweden, Tunesië en de Verenigde Staten zijn de andere oefentegenstanders. Met het nietige Luxemburg treffen de Belgen een minder hoog aangeschreven tegenstanderr. Voor bondscoach Marc Wilmots de uitgelezen mogelijkheid om spelers als Adnan Januzaj (19) en Divock Origi (19) de kans te geven. "Ik wil professionaliteit en respect voor de 24.000 toeschouwers die aanwezig zullen zijn. Niet met hakjes spelen, geen shownummertjes. Dat wil ik niet zien. Een slecht resultaat is niet plezierig, maar eigenlijk is ook niet zo erg", zegt Wimots volgens Het Nieuwsblad.

Kevin De Bruyne moet een sleutelrol vervullen bij de Rode Duivels. Niet op de flank, waar hij normaliter geposteerd staat, maar in de as. "Kevin heeft het op de flank twee jaar uitstekend gedaan voor ons. Nu is er op die flanken veel concurrentie met Januzaj, Mirallas en Mertens. Met De Bruyne centraal kunnen we ook offensiever spelen. Dat gaan we tegen Luxemburg doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen