Vd Vaart wil HSV redden: "Mijn belangrijkste goal maken"

14 mei 2014, 09:31

Een dramatisch seizoen kan toch nog enigszins positief eindigen voor Hamburger SV. Ondanks de slechte resultaten in de laatste maanden van de competitie, krijgt de ploeg nog één kans om degradatie af te wenden. De Noord-Duitsers spelen een play-off tegen SpVgg Greuther Fürth, de nummer drie van de Tweede Liga.

Hamburger SV moet die play-off winnen om te voorkomen dat het voor het eerst in de clubhistorie degradeert. Aanvoerder Rafael van der Vaart is er klaar voor, zegt hij in Sport Bild. "Dit is onze laatste kans, we moeten ons in de wedstrijd knokken. Het wordt spannend, maar we moeten ons eigen spel spelen. Dan hebben we een goede kans. Belangrijk wordt vooral om een goed resultaat neer te zetten in de thuiswedstrijd, donderdag in Hamburg. Krijg je daar doelpunten tegen, dan wordt het heel moeilijk om dat in de return recht te zetten."

Zelf worstelde Van der Vaart dit seizoen lange tijd met zijn vorm, zoals eigenlijk de hele ploeg. "Maar ik voel me nu al duidelijk beter", stelt hij. Het enige waar hij nog tegenaan hikt, is een doelpunt. Zijn laatste treffer dateert van december. "Als ik scoor, ben ik helemaal terug. Tegen Fürth moet ik mijn belangrijkste doelpunt maken."

Van der Vaart maakt deel uit van de voorlopige, 30-koppige selectie van Oranje voor het WK in Brazilië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen