NEC na ruime zege aan kop, afgang voor Jong Ajax

Ger
22 augustus 2014, 21:57   Bijgewerkt: 22 augustus 2014, 22:05

NEC is op doelsaldo de nieuwe koploper in de Jupiler League. De Nijmeegse equipe boekte voor eigen publiek een ruime overwinning op Fortuna Sittard: 5-1. De onttroonde lijstaanvoerder Jong Ajax ging hard onderuit tegen FC Volendam.

Voor NEC opende Christian Santos de score in de 27ste minuut na goed voorbereidend werk van Marcel Appiah. Nog binnen het eerste half uur verdubbelde Sjoerd Ars met een kopbal de marge. Na onachtzaamheid in de NEC-defensie kwam Fortuna nog voor de pauze via Seku Conneh op 2-1. In de tweede helft nam de thuisploeg alsnog ruim afstand van de Limburgers. Paco van Moorsel, Tom Daemen (vanaf de penaltystip) en Niels Vets (eigen doelpunt) waren trefzeker. Fortuna speelde het laatste half uur met tien man na een rode kaart voor Dennis Dengering.

Naast NEC zijn Sparta en Roda JC als enige clubs nog zonder puntenverlies. De Rotterdammers waren duidelijk een maatje te groot voor MVV, maar drukten dat niet echt in de score uit (0-2). Thomas Verhaar was de man voor de ploeg van coach Gert Kruis met een assist en een doelpunt. Roda klopte thuis FC Eindhoven met 2-1. Marco Höcher en Johan Plat scoorden voor de equipe uit Kerkrade. Nadat Tom Van Hyfte na een tweede gele kaart moest inrukken, deed Eindhoven iets terug via Jens van Son. Hoewel Roda ook Henk Dijkhuizen nog verloor na een rode kaart, kwam in de score geen verandering meer.

Jong Ajax, dat de ranglijst na twee wedstrijden aanvoerde, beleefde thuis een dramatische avond tegen FC Volendam: 0-5. Een rode kaart voor doelman Peter Leeuwenburgh leidde de ondergang van de Amsterdammers in. De toegewezen penalty werd vervolgens benut door Robert Mühren. De aanvaller tekende daarna ook voor het tweede doelpunt. Door een treffer van Guyon Philips werd het nog voor rust zelfs 0-3. Na de pauze scoorde Volendam nog twee keer. Opnieuw Philips en Henk Veerman legde de eindstand vast. Jong Ajax sloot het duel uiteindelijk met negen man af. Richairo Zivkovic incasseerde ook een directe rode kaart. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen