De Boer: "Nooit gemakkelijk om in Deventer te winnen"

Ger
6 februari 2015, 15:55

Ajax hoopt zondag in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles eindelijk weer eens een overwinning te verwelkomen. De Amsterdammers verloren de afgelopen twee competitieduels van Vitesse en AZ. Door die dompers lijkt het veroveren van de vijfde opeenvolgende landstitel een onmogelijke klus te zijn geworden.

Trainer Frank de Boer verwacht echter dat Ajax het ook in Deventer lastig gaat krijgen. "Go Ahead heeft een klein veldje, het is nooit gemakkelijk om daar te winnen. PSV heeft het er de laatste jaren vaak moeilijk gehad en Feyenoord ook", zegt De Boer op de website van Ajax. "We zullen volle bak moeten geven en zorgen dat de goede eerste helft tegen AZ een vervolg krijgt. En dan niet 45 of 60 minuten, maar een hele wedstrijd. Gezien de samenstelling van de ploeg, die niet vaak had samengespeeld, was ik over de eerste helft zeer tevreden. Dat kunnen we alleen maar gaan uitbreiden."

De Boer kan zondag vermoedelijk weer een beroep doen op Joël Veltman en Davy Klaassen, twee nagenoeg herstelde basiskrachten. Achter de naam van Thulani Serero staat nog wel een vraagteken. "We hebben nu veel jongens die twijfelachtig zijn. Als we een week hadden kunnen bijtanken, hadden er misschien meer jongens kunnen terugkomen", zegt De Boer. "Dan hadden wij als staf meer keuze gehad."

De oud-international is na de slechte start van de tweede seizoenshelft niet bezig met de stand op de ranglijst. "Als wij niet in de strijd om de play-offs willen komen, moeten we beter gaan spelen. We moeten vooral naar onszelf kijken. Dat is het enige wat wij in de hand hebben. Als wij ons spelletje gaan spelen zoals we kunnen, dan denk ik dat we goede kans maken om tweede te worden. En hopelijk is er dan nog meer mogelijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen