Dost met vier goals held van Wolfsburg, Bayern slacht HSV

14 februari 2015, 17:26   Bijgewerkt: 14 februari 2015, 17:49

Bas Dost is de grote held van VfL Wolfsburg. De spits maakte vanmiddag (zaterdag) in de uitwedstrijd tegen Bayer Leverkusen maar liefst vier treffers en schonk zijn ploeg daarmee de drie punten in een knotsgek duel: 4-5. De aanvaller scoorde in de laatste minuut de beslissende 4-5. Bayern München heeft Hamburger SV vanmiddag een gigantisch pak rammel gegeven. In de Allianz Arena werd de laagvlieger naar de slachtbank geleid: 8-0. Arjen Robben scoorde twee keer.

Dost is na de winterstop op schot bij de nummer twee van de Bundesliga en schoot tegen Leverkusen uit de startblokken. Al na zes minuten had de Nederlander zijn eerste treffer te pakken. De formatie van Dieter Hecking leek een gemakkelijk middag tegemoet te gaan, toen na een halfuur 0-3 op het scorebord stond. Naldo was verantwoordelijk voor de 0-2, Dost nam de 0-3 voor zijn rekening. Hij tikte heerlijk met buitenkant voet binnen op aangeven van Kevin De Bruyne.

Toch gaf de thuisploeg zich na de 2-4 achterstand niet gewonnen. Via doelpunten van wederom Son en Karim Bellerabi kwam het nog terug tot 4-4. In de 82ste minuut kreeg Emir Spahic van de thuisploeg de rode kaart, waarna Wolfsburg nog op jacht ging naar de drie punten. Op wonderbaarlijke wijze kwam de winnende treffer er nog. Dost tikte in extremis alert met de voet een hoge voorzet binnen en klopte Bernd Leno zo voor de vierde maal. Hij was daarmee de gevierde man en is topscorer van de Bundesliga na de winterstop.

Zo spannend als het bij Leverkusen tegen Wolfsburg was, zo eenzijdig was het vanmiddag in München. De regerend landskampioen greep door een benutte penalty van Thomas Müller na 21 minuten de leiding en raakte daarna op stoom. Twee minuten later verdubbelde Mario Götze de score, waarna Robben de ruststand op 3-0 bepaalde. Tien minuten voor de pauze vuurde hij schitterend raak met een pegel die binnenkant paal binnen sloeg.

Huub Stevens heeft vanmiddag een pijnlijke nederlaag moeten slikken met het geplaagde VfB Stuttgart. Op bezoek bij nummer zeven TSG Hoffenheim stond het lang 1-1, maar Sebastian Rudy scoorde in blessuretijd de 2-1, waarna Stuttgart met lege handen het veld verliet. Werder Bremen versloeg in eigen huis FC Augsburg met 3-2. Ragnar Klavan scoorde de 1-1 voor de bezoekers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen