"Haller heeft alles om een goede spits te worden"

17 februari 2015, 11:40

Sébastien Haller stond zondag op bij FC Utrecht, dat in een zeer lastige periode zat. Dankzij vier doelpunten van de boomlange Fransman wonnen de Domstedelingen in eigen met 6-1 van FC Dordrecht. Didier Martel, de scout die verantwoordelijk is voor de komst van Haller naar Nederland, is niet verrast.

"Ik weet ook wel dat Dordrecht geen hoogvlieger in de Eredivisie is, maar Sébastien is wel de eerste spits die viermaal tegen hen scoort, hè. Nu moet hij bewijzen dat dit geen toeval was. Ik ben er van overtuigd dat hem dat gaat lukken", laat Martel optekenen in het Algemeen Dagblad. "Ik was ongelooflijk trots toen Sébastien een publiekswissel kreeg. Ik heb hem gebeld: ik zei toch dat ik gelijk had?", aldus de Utrecht-scout.

De oud-speler van Utrecht zag Haller vorig jaar vijf minuten invallen in de Ligue 2-wedstrijd Auxerre-Nimes. "Ik trof een jongen die in de put zat, omdat hij amper opgesteld werd door zijn trainers. Dat laatste kon ik niet begrijpen. Ik zag vooral zijn potentie. Schiet je er als 15-jarige vijftig in, dan kun je dat neusje voor de goal niet zomaar kwijtgeraakt zijn. Sébastien heeft alles om een goede spits te worden. Hij is groot, sterk, balvast, scoort makkelijk, is relatief snel voor een jongen van zijn lengte en heeft een prima techniek", weet Martel, die Haller zelf moest overtuigen om naar de Domstad te komen. "Ik vertelde hem over de supporters, de sfeer, het voetbal in Nederland waar spitsen als hij de ruimte krijgen. Een verhaal uit mijn hart. Utrecht was de mooiste periode van mijn carrière. Ik zei: hier kan ook jij een héro worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen