"Bazoer is de toekomstige Patrick Vieira van Ajax"

18 maart 2015, 09:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Riechedly Bazoer is in recordtempo uitgegroeid tot een van de belangrijke spelers van Ajax. De achttienjarige middenvelder zet volgens De Telegraaf binnenkort zijn handtekening onder een vier- of vijfjarig contract. Op zestienjarige leeftijd maakte hij de overstap van PSV. Alfons Groenendijk kreeg hem destijds onder zijn hoede bij Jong Ajax. "Daar heb ik geregeld met hem in de clinch gelegen."

"Nu hij in het eerste speelt, wordt Riechedly door zijn medespelers gecorrigeerd, maar bij Jong Ajax moest ik dat als trainer doen. Dat leidde tot discussies", stelt Groenendijk in de ochtendkrant. Over de voetbalkwaliteiten van Bazoer heeft de onlangs bij Universitatea Cluj vertrokken oefenmeester geen kwaad woord te zeggen. "Iedereen zag dat hij enorm veel kwaliteiten heeft. Maar uiteindelijk ging het erom wanneer de trainers van het eerste hem rijp achtten voor Ajax 1. Riechedly moest geduld hebben, maar had dat niet. En dat is op zich een goede eigenschap."

"Ik had dagelijks contact met Frank de Boer, Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp en elke keer vertelde ik Bazoer weer wat zij van hem verwachtten. 'Riech, je hebt kwaliteit, iedereen ziet het in je zitten en je bent in beeld'. Het ging echter nog om de betrouwbaarheid", vervolgt Groenendijk. "Hij wilde zich zo graag bewijzen dat hij overal was waar de bal was. Stap voor stap leerde hij in dienst van het elftal te spelen, in het tactische plaatje te passen."

Het talent is de afgelopen maanden een ware revelatie in de Eredivisie geworden. "Het is mooi om te zien dat hij zo goed en stabiel speelt. Vergeet niet dat hij pas 18 is. Ik zie hem als de toekomstige Patrick Vieira van Ajax. Hij staat hoog op zijn benen, heeft een mooie stijl van voetballen en is een echte atleet. Dit soort spelers heb je steeds meer nodig. Ik ben ervan overtuigd dat hij nog sterker zal worden en de top bereikt", aldus Groenendijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen