Ajax terug naar de basis: "Meer met het hart spelen"

10 april 2015, 15:17

Ajax-coach Frank de Boer trok na de wedstrijd van vorige week tegen FC Utrecht (1-1) een pijnlijke conclusie. Zijn elftal heeft dit seizoen 'te weinig gevochten' om aanspraak te kunnen maken op de landstitel. In de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo moeten de Ajacieden van De Boer laten zien dat ze het wel in zich hebben om strijd te leveren. Er moet bij de basis worden begonnen, bij passie en liefde voor het spelletje.

"Ik heb de hele week bij de jongens aangedrongen dat ze meer met hun hart moeten spelen, daar begint het mee. Ik heb het gevoel dat de boodschap goed is overgekomen", zegt De Boer in aanloop naar Heracles-uit op Ajax.nl. De coach van Ajax vond het optreden in Utrecht maar niets. "Ik miste het heilige vuur om ten koste van alles een 0-1 overwinning over de streep te trekken. Van der Maarel kreeg uiteindelijk vier keer de gelegenheid om aan te leggen voor een voorzet. De samenwerking om een doelpunt te voorkomen moet goed zijn."

De selectie van Ajax wordt gekenmerkt door een zeer jonge leeftijd, wat de Amsterdammers wel eens opbreekt. Het contrast met de tijd dat De Boer nog op het veld stond is groot. "Toen hadden we een vaste kern van vijftien jongens van zo'n 25 of 26 jaar, vier jonge jongens en twee heel ervaren spelers als Blind en Rijkaard. Dat was een heel andere mix dan nu", weet De Boer.

Net als de speler in kwestie heeft De Boer aangegeven dat Mike van der Hoorn bij Ajax moet blijven. "Mike is belangrijk geweest voor Ajax, vandaar dat we hem niet kwijt willen. We hebben voor elke positie twee mensen nodig. Wij denken dat Mike het Veltman heel lastig kan maken. Zo niet, dan is hij een heel goed alternatief voor Joël."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen