'Ajax doet Dijks aanbieding; wellicht exit voor Boilesen'

22 mei 2015, 10:42

Een verrassende rentree van Mitchell Dijks bij Ajax is nader in het zicht geraakt. De linksachter van Willem II, die eerder wegens een gebrek aan perspectief werd weggestuurd uit de Amsterdam ArenA, had donderdagochtend een uitgebreid onderhoud met coach Frank de Boer. De oefenmeester liet de back in de zomer van 2013 verhuren en stond hem vorig jaar toe om op permanente basis te vertrekken, maar dat blijkt nu een inschattingsfout te zijn geweest.

Dijks maakte dit seizoen een stormachtige ontwikkeling door bij Willem II en dat heeft Ajax positief doen verrassen. Hij wordt nu wel klaar voor het grote werk geacht door de Ajax-leiding. De Ajacieden hebben hem zelfs een uitstekende driejarige verbintenis voorgeschoteld, zo meldt De Telegraaf.

Ajax moet Feyenoord, AZ en Celtic af zien te troeven in de strijd om Dijks. De situatie rond de vleugelverdediger heeft door de plotselinge interesse van Ajax een opvallende wending gekregen, omdat Feyenoord eerst goede papieren had om Dijks binnen te hengelen. De Rotterdammers konden echter nog niet met de speler om tafel zitten, omdat het wegens de play-offs nog niet mogelijk was om een gesprek met coach Giovanni van Bronckhorst te regelen.

Feyenoord praat vrijdagmiddag alsnog met Dijks en moet hopen dat hij zijn keuze nog niet op Ajax heeft laten vallen. Er lijkt op korte termijn duidelijkheid te ontstaan. Kiest Dijks voor Ajax, dan moet Nicolai Boilesen zichzelf achter zijn oren krabben. Mogelijk wordt de Deen, die tot medio 2016 onder contract staat, dan verkocht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen