Cruijff wil dat Ajax druk zet: "Geen club tegen bestand"

11 mei 2015, 07:49

Er is veel winst te boeken voor Ajax in het uitoefenen van druk op de tegenstander. Dat schrijft Johan Cruijff in zijn wekelijkse column in De Telegraaf. De legendarische nummer 14 kijkt terug op de Champions League-wedstrijden van afgelopen week en vindt dat Ajax een voorbeeld moet nemen aan de tactiek van Bayern München en FC Barcelona.

Barça en Bayern hielden afgelopen woensdag lange tijd gelijke tred met elkaar, maar uiteindelijk won de Spaanse club met 3-0 in het eigen Camp Nou. Toch pakten beide ploegen het goed aan, vindt Cruijff. Een goede leerschool voor Ajax, stelt hij. "Als ik zie hoeveel aanvallers er worden misbruikt... In plaats dat ze naar een verdediger toelopen, lopen ze achter 'm aan. Terwijl je dit kunt voorkomen, door met het hele team van achteruit druk op de bal en tegenstander te zetten. Precies wat Barcelona en Bayern altijd proberen", aldus het clubicoon.

"Vertaald naar de Nederlandse competitie zou Ajax in de Eredivisie hier een groot voordeel mee pakken", denkt Cruijff. "Zet de ploeg druk naar voren, dan is geen tegenstander hier tegen bestand. Daarvoor is het kwaliteitsverschil te groot", verzekert de oud-international.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen