Promes en Janmaat starten in basis bij Oranje

5 juni 2015, 19:35

Pas voor de tweede keer in zijn carrière mag Quincy Promes in de basis beginnen bij het Nederlands elftal. De rechtsbuiten van Spartak Moskou krijgt tegen de Verenigde Staten de voorkeur boven Luciano Narsingh. Rechts achterin verkiest bondscoach Guus Hiddink Daryl Janmaat boven Gregory van der Wiel.

Tegen de VS speelt Promes zijn vierde interland, waarvan dus de tweede als basisspeler. Bij zijn debuut, ruim een jaar geleden tegen Frankrijk, mocht hij ook vanaf het begin spelen. In de ArenA vormt de oud-speler van FC Twente een soort viermansvoorhoede met Memphis Depay, Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie. Op het middenveld moeten Jordy Clasie en Georginio Wijnaldum de balans bewaren, Daley Blind speelt als linksback. Hierdoor moet PSV'er Jetro Willems, ondanks zijn uitstekende seizoen, op de bank plaatsnemen.

Onder de lat keert Jasper Cillessen terug, in de vorige interland tegen Spanje speelde Kenneth Vermeer nog. Hij zit ditmaal op de bank, evenals Tim Krul. Ook Wesley Sneijder begint als reserve aan de wedstrijd.

Bij de Verenigde Staten start voormalig sc Heerenveen-speler Michael Bradley in de basis, hij is zelfs aanvoerder. Op de reservebank zit Juan Agudelo, vorig seizoen op huurbasis actief voor FC Utrecht. Spits Aron Johannsson van AZ mag van bondscoach Jürgen Klinsmann vanaf het eerste fluitsignaal spelen.

Opstellingen

Nederland: Cillessen; Blind, Martins Indi, Bruma, Janmaat; Clasie, Wijnaldum; Depay, Van Persie, Huntelaar, Promes

Verenigde Staten: Guzan, Bradley, Beckerman, Brooks, Morales, Johannsson, Shea, Alvarado, Zardes, Chandler, Johnson

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen