Van Persie over verlies: "Misschien is het wel goed"

5 juni 2015, 23:39

Voor de vijfde keer sinds het zo succesvol verlopen WK ging Oranje vrijdagavond onderuit. In de ArenA was de Verenigde Staten te sterk, het wist een 3-1 achterstand om te buigen in een 3-4 zege. Dat mag niet gebeuren, vindt ook aanvoerder Robin van Persie. Toch is hij blij dat het nú gebeurt.

Want, zo benadrukte Van Persie na afloop, dit was een oefenwedstrijd. "Dat telt niet mee richting het EK. Natuurlijk heb je te maken met prestige en toeschouwers die een mooie wedstrijd hopen te zien. dat hebben we verloren. Maar geen punten", zei hij tegen de verzamelde media, waaronder FCUpdate.nl.

Toch wil hij de opmerkelijke nederlaag tegen de ploeg van coach Jürgen Klinsmann niet te veel bagatelliseren. "Want het was even schrikken. Ik denk dat niemand verwacht had dat we, na die 3-1, nog zouden verliezen. We kregen kansen om uit te lopen naar 4-1 of 5-1, maar aan de andere kant gaven we ook veel weg. Ze maken in de slotfase twee goede goals, in die zin kan je zeggen dat ze de overwinning ook verdienden."

De wedstrijd tegen de VS stond voor Oranje vooral in het teken van het duel met Letland, over precies een week. Om die reden speelde het ook in een 4-2-4 systeem, dat eigenlijk te aanvallend is tegen een ploeg als de Verenigde Staten. "Letland is, normaal gesproken, minder dan USA. Ze zullen de kansen die ze krijgen minder goed uitspelen. Het klopt dat we nu zo gespeeld hebben met het oog op dat duel tegen Letland. Wat dat betreft was dit een goede testcase. Soms kom je ermee weg als je veel kansen weggeeft, vandaag niet. Misschien is dat wel goed. Of ik er nog vertrouwen in heb? Natuurlijk. Ik voel me fris en heb er gewoon nog zin in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen