Koeman grijpt met zwak Southampton naast EL

27 augustus 2015, 22:54   Bijgewerkt: 27 augustus 2015, 23:07

Ronald Koeman heeft met Southampton al vroeg in het seizoen een behoorlijke dreun geïncasseerd. De Engelse subtopper is dit seizoen namelijk niet te zien in de Europa League. De formatie van Koeman verloor in de return tegen FC Midtjylland met 1-0, waardoor de ploeg na de 1-1 van vorige week gestrand is in de laatste voorronde van het tweede Europese toernooi.

Southampton verraste vorig seizoen vriend en vijand met uitstekend voetbal en de knappe zevende plaats in de Premier League. In de eerste drie competitieduels van dit seizoen, waarin de ploeg slechts twee punten haalde, wilde het echter nog niet vlotten met Southampton. Ook in het thuisduel met Midtjylland kon de ploeg ook al niet imponeren, de Engelse club kwam niet verder dan een teleurstellende 1-1.

Daardoor moest er vanavond gewonnen worden in Denemarken of met meerdere goals worden gelijkgespeeld. Dat gebeurde niet. Southampton, met Cuco Martina als rechtsachter, viel tegen en maakte een tamme indruk. De thuisploeg speelde met meer energie en pakte na een klein halfuur de leiding via Morten Rasmussen.

Southampton moest door de achterstand terugkomen in de wedstrijd, maar de ploeg ontbeerde stootkracht en creativiteit om een bres te kunnen slaan in de defensie van de Deense kampioen. Ook invaller Dusan Tadic kon het tij niet keren, waardoor Southampton met een teleurstellende 1-0 nederlaag van het veld stapte. Dat is een flinke streep door de rekening voor Koeman en zijn werkgever. De club speelde vorig seizoen het hele jaar om Europees voetbal te halen, maar voordat de Europa League echt is begonnen, is het toernooi voor The Saints alweer voorbij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen