Dortmund behoudt perfecte score, weer Houdini-act Bayern

12 september 2015, 17:39   Bijgewerkt: 12 september 2015, 17:45

Bayern München is nog altijd zonder puntenverlies in de Bundesliga en dat is een klein wonder. In de twee speelronde won het al in extremis bij TSG Hoffenheim en ook in de vierde speelronde is de regerend kampioen ternauwernood aan puntenverlies ontsnapt. Tegen FC Augsburg stond het lang met 0-1 achter, maar werd er door late goals toch met 2-1 gewonnen. Borussia Dortmund won vandaag (zaterdag) eveneens, met 2-4 van Hannover '96.

Borussia Dortmund kende vorig jaar een lastig en wisselvallig seizoen, maar dit seizoen gaat het uitstekend met de ploeg van Thomas Tuchel. De eerste drie duels werden al doelpuntrijk gewonnen en ook de vierde wedstrijd werd in drie punten omgezet. Dortmund kwam door Artur Sobiech, die later nog een keer zou scoren nog wel op achterstand, maar boog dat eigenhandig om. Door goals van Pierre-Emerick Aubameyang, die twee strafschoppen benutte, Henrikh Mkhitarian en en eigen doelpunt werd er uiteindelijk overtuigend met 2-4 gewonnen bij Hannover '96.

VfL Wolfsburg beleefde een teleurstellende middag. Met nieuwelingen Julian Draxler en Dante in de basis werd er niet gescoord bij promovendus FC Ingolstadt 04: 0-0. Die ploeg die tot nu toe best aardig op het hoogste niveau en heeft na vier wedstrijden zeven punten verzameld. Bij Wolfsburg, dat dit seizoen nog niet verloor, werd Bas Dost na zeventig minuten gewisseld voor Nicklas Bendtner.

Bayer Leverkusen werd vorig seizoen vierde, maar moet in het nieuwe voetbaljaar nog een beetje op gang komen. Na vier duels staat de Champions League-deelnemer op zes punten. Vandaag werd er met 0-1 verloren van SV Darmstadt, dat vorig jaar nog een niveautje lager acteerde. De enige treffer viel al in de achtste minuut. Hertha BSC, met Roy Beerens in de basis, won op eigen veld met 2-1 van VfB Stuttgart. Het staat daardoor op een keurige vijfde plaats in de Bundesliga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen