Groep H: Zenit wint weer, Valencia klopt Olympique Lyon

Ger
29 september 2015, 23:02   Bijgewerkt: 29 september 2015, 23:41

Zenit Sint Petersburg heeft ook in het tweede groepsduel van de Champions League de volle winst gepakt. De Russische topclub won op eigen veld met 2-1 van de Belgische landskampioen AA Gent.

Artem Dzyuba opende tien minuten voor de pauze de score namens Zenit. In de tweede helft tekende Oleg Shatov voor de tweede treffer van de thuisploeg. In beide gevallen was de Braziliaan Hulk de aangever. Gent mocht tussendoor nog hopen op een puntje nadat Thomas Matton de 1-1 voor zijn rekening had genomen. Uiteindelijk bleek dat doelpunt slechts voor de statistieken te zijn. Gent was de Champions League begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen Olympique Lyon.

Valencia verzekerde zich van de eerste punten in deze editie van het miljoenenbal. De Spanjaarden wonnen bij Lyon: 0-1. Een trefzeker afstandschot van Sofiane Feghouli was van doorslaggevende waarde. Lyon, dat voor rust een vrije trap van Mathieu Valbuena via doelman Jaume Doménech op de lat had zien belanden, ging na de pauze tevergeefs op zoek naar de gelijkmaker.

Valencia boekte zo de derde zege in evenveel duels met Lyon in de Champions League. In het seizoen 2000/2001 vonden de eerdere twee overwinningen plaats. Uiteindelijk reikte Valencia toen tot de finale, waarin na strafschoppen werd verloren van Bayern München.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen