Huntelaar ondanks negatief record gevierde man

13 september 2015, 19:26

Klaas-Jan Huntelaar eiste zondag de hoofdrol voor zich op in de thuiswedstrijd van Schalke 04 tegen FSV Mainz 05. De Nederlandse spits miste in de openingsfase een strafschop, maar maakte zijn fout later goed door het winnende doelpunt te scoren: 2-1.

Huntelaar meldde zich in de vierde minuut bij de strafschopstip, maar zag Mainz-keeper Loris Karius redding brengen. Het betekende de vierde gemiste penalty op rij van Huntelaar in de Duitse competitie, waarmee hij het negatieve record van Nuri Sahin (ex-Feyenoord), Bruno Labbadia, Harry Decheiver en Marko Pantelic (ex-Ajax) evenaarde.

Na iets meer dan een uur spelen nam Huntelaar sportieve revanche voor zijn misser. Met een schot in de verre hoek tekende de Oranje-international voor de winnende goal (2-1), die hij uitbundig vierde. Huntelaar stormde naar de hoek van het veld, waar hij uit vreugde de cornervlag kapot trapte. Joel Matip had Schalke in de 37ste minuut al op 1-0 gezet, Yunus Malli herstelde vijf minuten later het evenwicht.

Het is de tweede overwinning van het seizoen voor Schalke 04. De equipe uit Gelsenkirchen klimt door de zege naar een gedeelde vierde plek in de Bundesliga, met zeven punten uit vier duels. Vijf andere ploegen hebben dezelfde balans, waaronder Werder Bremen. Dat team won eerder op de dag met 1-3 bij 1899 Hoffenheim. Anthony Ujah en Zlatko Junuzovic maakten pas in de extra tijd het verschil.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen