Cambuur vecht zich terug na onterechte tegentreffer

17 oktober 2015, 20:52

Cambuur en AZ hebben zaterdagavond de punten gedeeld in een spectaculaire strijd. Het duel bevatte alles: een rode kaart, een fout van de arbitrage en eindeloos veel kansen. Uiteindelijk knokte Cambuur zich sterk terug na de vroege voorsprong van AZ: 1-1.

Toen er een klein halfuur gespeeld was in Leeuwarden, klonk er een striemend fluitconcert. De aanwezige supporters van de thuisploeg reageerden woedend, maar scheidsrechter Siemen Mulder keurde de goal goed. Een diepe pass werd verlengd door smaakmaker Markus Henriksen, waarna Vincent Janssen eenvoudig het net vond. Dat de Alkmaarse spits de bal met de hand meenam, werd niet gezien door de arbitrage.

Toch kreeg AZ een flinke boost na de 0-1. De bezoekers hadden de score voor rust moeten verdubbelen, maar Leonard Nienhuis hield zijn ploeg op de been. De pauze kwam op een goed moment voor Cambuur om even te overleggen en de tweede helft gewoon weer net zo fel en moedig te beginnen als de eerste helft.

Terwijl Cambuur maar bleef aandringen op de 2-1, moest het uiteindelijk een punt koesteren. Na een tweede gele kaart voor Wessel Dammers kon er geen risico meer worden genomen en vond de thuisploeg een gelijkspel prima. AZ ontsnapte veelvuldig na rust, maar het kan zichzelf aanrekenen dat het niet verder uitliep in de eerste helft. Eindstand: 1-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen