Dost met assist belangrijk in Bundesliga-topper

31 oktober 2015, 20:32

Mede door een assist van Bas Dost heeft VfL Wolfsburg zaterdag de Bundesliga-topper tegen Bayer Leverkusen gewonnen. De ploeg van coach Dieter Hecking zegevierde in de eigen Volkswagen Arena met 2-1 over de bezoekers.

Dost begon op de bank bij Wolfsburg en mocht in de 74ste minuut als vervanger van Nicklas Bendtner binnen de lijnen komen. Drie minuten later gaf de oud-speler van Heracles Almelo en SC Heerenveen de assist bij de beslissende 2-1 van Julian Draxler, die de bal op aangeven van onze landgenoot van dichtbij in het doel tikte.

Bendtner had Wolfsburg in de 34ste minuut voor de eerste keer aan de leiding gebracht, na voorbereidend werk van Vieirinha. Bij de pauze was de score evenwel in evenwicht. Javier Hernández tekende vijf minuten voor de doelwissel, met zijn derde competitiegoal van het seizoen, voor de 1-1.

Wolfsburg komt door de winst op 21 punten en staat daarmee derde, op tien punten van koploper Bayern München. Dat team leed vrijdag op bezoek bij Eintracht Frankfurt voor de eerste keer dit seizoen puntenverlies (0-0). Bayer Leverkusen bezet met zeventien punten, samen met Hertha BSC, de zesde plek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen