Van Gaal kijkt vol respect naar prestaties topscorer Vardy

Jw
27 november 2015, 12:00   Bijgewerkt: 27 november 2015, 12:52

Louis van Gaal wacht zaterdag een serieuze testcase in de Premier League. Manchester United neemt het om 18.30 uur Nederlandse tijd op tegen de verrassende koploper Leicester City. Bij winst nemen Van Gaal en zijn troepen de koppositie over in Engeland.

Manchester United is op zijn hoede, want Leicester City heeft met Premier League-topscorer Jamie  Vardy (dertien doelpunten in dertien wedstrijden) een geweldig wapen in huis. "Hij was vorig jaar ook al een hele vervelende speler voor ons. Hij scoorde, lokte een penalty uit en nu is hij al tien wedstrijden op rij trefzeker. Dan ben je gewoon een geweldige speler", aldus Van Gaal op de persconferentie. Hij wilde niet ingaan op de vraag of hij eraan denkt om de 28-jarige laatbloeier over te nemen. 

Van Gaal is ook zeer te spreken over zijn collega-trainer Claudio Ranieri, die ver boven verwachting presteert met Leicester. "Hij is een uitstekende trainer. Hij heeft bij grote clubs in Italië en Spanje gewerkt en nu lukt het hem weer in Engeland. Ik ben blij voor hem."

Manchester United stelde deze week teleur in de Champions League. The Mancunians konden zich plaatsen voor de volgende ronde, maar PSV hield de ploeg van Nederlanders Daley Blind en Memphis Depay knap op 0-0. Toch weigert Van Gaal af te stappen van zijn filosofie, die als 'saai' wordt bestempeld in Engeland. "Als we geen kansen zouden creëren, was ik wel bezorgd. Maar dat doen we wel en we geven nauwelijks mogelijkheden weg. Normaal gesproken zijn onze resultaten goed", verdedigde hij zichzelf. 

{image[298239][right-half][]}Ranieri: "Defensie van United moeilijk te kraken"

Toch kan het in Manchester veel beter, zal ook Van Gaal weten. Dat kan niet gezesgd worden over Leicester City, waar de fans een toptijd beleven. Ranieri denkt echter dat het zelfs met de topscorer in de gelederen moeilijk wordt om de stabiele defensie van Manchester United te kraken. "We staan bovenaan en ik denk dat we dat ook verdienen. Maar dit is weer een nieuwe wedstrijd, waarin we een stapje extra moeten zetten. De verdediging van Manchester United is fantastisch. Ze verdedigen als een collectief en het is erg moeilijk die te doorbreken", was ook de Italiaanse coach positief over het werk zijn collega. 

Vardy evenaarde vorige week het Premier League-record van Ruud van Nistelrooy. Uitgerekend tegen de oud-werkgever van de Nederlander kan de revelatie het record alleen op zijn naam krijgen. "Ik hoop voor Jamie en de fans dat het hem gaat lukken. Jamie is een echte kampioen, vooral omdat hij altijd in het belang van het team denkt", prees Ranieri zijn oogappel. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen