Mourinho rekent op Europese zege: "Ik ben een optimist"

Ger
8 december 2015, 14:08

Een succes in de Champions League moet het geschonden blazoen van Chelsea woensdag wat oppoetsen. De Engelse topclub speelt dit seizoen in de Premier League slechts een bijrol, maar in de Europese topliga lonkt de volgende ronde. Manager José Mourinho moet dan met Chelsea op Stamford Bridge een negatief scenario voorkomen tegen zijn oude club FC Porto.

De Portugees is ondanks de vele teleurstellende resultaten in de nationale competitie opvallend positief over zijn elftal. "We bewegen meer en werken harder dan ooit. Dat wijzen de statistieken duidelijk uit. Zo hebben we de afgelopen drie wedstrijden telkens recordcijfers behaald", aldus Mourinho. "Ons balbezit ligt dit seizoen ook veel hoger en we dwingen meer kansen af. Het probleem is ons doelpuntentotaal. Dat ligt lager dan ooit. Onze arbeid zien we helaas nog niet terug in goede resultaten, maar dat gaat ongetwijfeld snel gebeuren."

Bij een uitschakeling in de Champions League vreest Mourinho geen ontslag. "Jij bent een pessimist, ik een optimist. Wij gaan niet verliezen", zegt de coach tegen een journalist die daarnaar vroeg. Mourinho kan naar eigen zeggen nog altijd op de steun rekenen van Chelsea-eigenaar Roman Abramovich. "Hij weet dat ik veel goede dingen heb gedaan voor deze club."

Chelsea kan met twee herstelde vaste krachten aantreden tegen Porto in de laatste groepswedstrijd in de Champions League. Verdediger John Terry en middenvelder Ramires hebben de groepstraining bij de club uit Londen hervat. Voor spits Radamel Falcao komt het treffen te vroeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen