PSV geeft CL-succes geen vervolg en deelt punten met Roda

12 december 2015, 21:54   Bijgewerkt: 12 december 2015, 22:30

Roda JC heeft in Eindhoven voor een kleine stunt gezorgd door met 1-1 gelijk te spelen tegen PSV. De Limburgers hielden in een saaie eerste helft eenvoudig stand en kwamen vroeg in de tweede helft op voorsprong via een eigen goal van Joshua Brenet. Pröpper maakte nog gelijk, waardoor PSV weer hoop kreeg. Even werd het billen knijpen voor Roda, dat de slotfase maar ternauwernood overleefde.

De puntendeling was over het algemeen terecht, want PSV kwam niet door de hechte defensie van Roda heen en stelde voor het eigen publiek zeer teleur. Van het goede spel van afgelopen dinsdag was niks te zien, in de eerste helft was alleen Jürgen Locadia dichtbij een treffer. Zijn volley werd uit de korte hoek gebokst door doelman Van Leer. Roda had zelfs een grotere kans toen Arias in de fout ging. Faik mikte geheel vrijstaand echter recht op Jeroen Zoet af.

Met nog een kwartier op de klok was er weer hoop in Eindhoven en dat mondde uit in een spannende slotfase. Trainer Darije Kalezic oogde rustig, maar zal toch wel de adrenaline door zijn lichaam gevoeld hebben. PSV drong Roda helemaal terug en kreeg via een heleboel corners nog de kans om de winnende treffer op het scorebord te zetten. Luuk de Jong, die totaal niet in de wedstrijd zat, kreeg de grootste kans. Zijn kopbal verdween echter naast het doel. Ook Bruma, Moreno en de ingevallen Isimat-Mirin wisten het net niet te vinden via de hoekschoppen.

PSV verspeelde zo na Excelsior (1-1) en Willem II (2-2) opnieuw punten tegen een mindere tegenstander en blijft derde. Roda stijgt ook niet en blijft veertiende in de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen