Ten Hag: "Er zit steeds meer wilskracht in de ploeg"

4 december 2015, 16:12

Met een man minder wist FC Utrecht vorige week toch de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo te winnen (4-2). Volgens coach Erik ten Hag 'maakt die overwinning deel uit van het proces waarin het team zit'. De ploeg uit de Domstad gaat zaterdag op bezoek bij hekkensluiter De Graafschap.

"Er zit steeds meer wilskracht in de ploeg. Het heeft te maken met onverstoorbaarheid en weerbaarheid. Mentale kracht", aldus Ten Hag op de officiële website van FC Utrecht. "En dat zal nodig zijn, want in uitwedstrijden hebben we nog heel veel te winnen. We hebben op vreemde bodem dit seizoen pas één keer gewonnen. In uitduels kregen we twee keer rood en vijf penalty's tegen. Dat zijn de naakte feiten. We moeten slimmer worden. Sterker zijn. Het ligt in elk geval niet aan het zelfvertrouwen. Het is een proces van vele jaren." Ten Hag heeft er vertrouwen in. "Wij hebben wedstrijden doen keren. Nu moeten we ook deze barrière slechten."

Ten Hag houdt zijn analyse over De Graafschap kort. "Een team waar een duidelijke structuur in zit. Hoe het hen vergaat, is voor ons niet zo relevant. Het gaat om ons", besluit de oefenmeester. Ten Hag kan op De Vijverberg niet beschikken over de geschorste Kevin Conboy, Ramon Leeuwin is zijn vervanger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen