Vreman: "Veel te weinig gebracht tegen tien man"

5 december 2015, 23:28

De Graafschap-coach Jan Vreman zei vrijdag dat hij mogelijkheden zag voor de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, desondanks werd er zaterdag met 0-1 verloren op De Vijverberg. Vreman baalt er vooral van dat zijn ploeg weinig liet zien na de rode kaart voor Utrecht-verdediger Mark van der Maarel in de 67ste minuut.

"We hebben vorige week drie punten meegenomen bij Cambuur, die lijn hoop je door te kunnen trekken tegen Utrecht, een goede tegenstander met voorop veel kwaliteit. Het middenveld is vaak sterk aan de bal, maar Utrecht is kwetsbaar in de achterhoede. In het begin van de wedstrijd kregen we een goede kans, die we niet konden verzilveren. Dat is erg jammer. We hadden moeite met Utrecht, maar dat wisten we ook. We gingen met een 0-1 achterstand de rust in, ook al lagen er voor ons voor rust wel mogelijkheden aan de rechterkant", aldus Vreman op de clubwebsite.

"In de tweede helft zag men een ander beeld dan in de eerste helft. Gelijk na rust kon Utrecht uitlopen en redde Hidde Jurjus goed één-op-één. Daardoor blijf je in de wedstrijd. Vervolgens kwamen we tegen tien man te spelen, maar tegen tien man hebben we veel te weinig gebracht. Het was te afwachtend, in plaats van dat we zelf initiatief namen. Je moet Utrecht keuzes laten maken en veel meer 'samen' voetballen daarin. We voerden enkele aanvallende wissels door en zorgden voor veel positiewisselingen", vervolgt Vreman.

"Natuurlijk hoopten we dat het ons iets kon opleveren, maar we hebben geen kans meer gecreëerd, ondanks het feit dat we met veel aanvallers hebben gespeeld. We hebben te weinig naar elkaar gekeken om er meer uit te halen. Qua inzet valt er niks van te zeggen, al hebben we ook dat niet op de juiste manier gedaan, we keken niet goed waar de ruimtes lagen. Voorin was er te weinig beweging om wat te creëren. Het is wel een teleurstelling dat we tegen tien man te weinig hebben gebracht en dan met name in het voetballende gedeelte. Helaas hebben we er niet meer uit gehaald. Op naar de volgende wedstrijd. Dat is Twente-uit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen