Bayern schakelt Juventus uit na spektakelstuk in München

Jw
16 maart 2016, 23:36   Bijgewerkt: 17 maart 2016, 10:10

Net zoals eerder in Turijn zat het venijn in de reguliere speeltijd in de staart bij het Champions League-duel tussen Bayern München en Juventus. Woensdagavond waren het niet de Italianen, maar Bayern dat in de slotfase van een 0-2 achterstand terugkwam tot 2-2 en een verlenging uit het vuur sleepte. Daarin trok Bayern aan het langste eind door doelpunten van Thiago en Kingsley Coman in de tweede helft van de verlenging: 4-2.

Arjen Robben maakte tegen Juventus geen deel uit van de wedstrijdselectie. De vleugelaanvaller kampte aanvankelijk met een flinke verkoudheid, maar bleek ook last te hebben van een dijbeenblessure. Juventus-trainer Massimiliano Allegri miste drie basisspelers met Paulo Dybala, Claudio Marchisio en Giorgio Chiellini. Alvaro Morata stond daarom voorin gepositioneerd, terwijl Mario Mandzukic genoegen moest nemen met een plek op de bank.

De spits van Juventus nam revanche door vanuit een counter Juan Cuadrado in staat te stellen te scoren. Morata liep enkele spelers voorbij en zag zijn teamgenoot ook twee spelers op het verkeerde been zetten en de 0-2 binnenschieten. Bayern leek niet de inspiratie te hebben om de muur uit Turijn te slechten. Gianluigi Buffon moest voor rust één keer serieus in actie komen bij een schot van Thomas Müller. De bal door het midden was een eenvoudige prooi voor de keeper. Cuadrado had een minuut later aan de andere kant de 0-3 op zijn schoen, maar een alerte Neuer voorkwam dat.

Vanuit een tegenaanval beloonde Morata zijn sterke optreden bijna met een doelpunt. De voormalig aanvaller van Real Madrid wurmde zich tussen twee verdedigers en zag zijn schot rakelings over het doel verdwijnen. Een kwartier voor tijd doorbrak Bayern eindelijk de muur van Juventus. Een voorzet van rechts werd door Robert Lewandowski snoeihard in het doel gekopt: 1-2. Opgezweept door het publiek ging Bayern daarna op zoek naar de broodnodige gelijkmaker. Die viel in de blessuretijd door een rake kopbal van Thomas Müller.

Beide ploegen leken in de verlenging enigszins rekening te houden met een strafschoppenserie. Invaller Thiago had echter nog kracht over en zette Bayern vlak na rust op 3-2. Op aangeven van Müller schoof de middenvelder de bal beheerst achter de kansloze Buffon. Het verzet van Juventus was toen gebroken, waarna Kingsley Coman - nota bene gehuurd van Juventus - de eindstand op 4-2 bepaalde. Bayern is na het spektakelstuk in de Allianz Arena door naar de kwartfinale van de Champions League. Eerder plaatsten Manchester City, Atlético Madrid, FC Barcelona, Real Madrid, Paris Saint-Germain, SL Benfica en VfL Wolfsburg zich al.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen