Van Breukelen: "Ook dit PSV kan historie schrijven"

15 maart 2016, 12:04

Hans van Breukelen gelooft in de kansen van PSV om de kwartfinale van de Champions League te bereiken. De voormalig Oranje-international, doelman van PSV toen de club uit Eindhoven in 1988 de toenmalige Europa Cup I won, is ervan overtuigd dat Atlético Madrid verslagen kan worden.

In gesprek met Omroep Brabant trekt Van Breukelen de vergelijking met 1988, toen PSV erin slaagde om het grote Real Madrid uit te schakelen. "Ook wij speelden met 0-0 thuis gelijk tegen Real Madrid. En net als nu Atlético, was toen Real Madrid zwaar favoriet. Maar ik geloof dat ook dit PSV-elftal historie kan schrijven. In topsport is niets onmogelijk. Ik geef PSV 20 tot 25 procent kans om door te gaan", laat hij weten.

Goed aan het duel beginnen is volgens Van Breukelen cruciaal. "PSV moet de eerste paar minuten goed doorkomen en niet meegaan met het spel van Atlético. Niet de duels opzoeken en fysiek willen spelen. Je moet veel bewegen er 'omheen' voetballen. Dan zit een verrassing erin en kan David van Goliath winnen."

In 1988 speelde PSV met 1-1 gelijk op bezoek bij Real, door een goal van Edward Linskens.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen